Indbrud – hvad gør jeg?
Her er tjeklisten med ting du skal, og ikke skal gøre, hvis du har haft indbrud.
- Kontakt politiet og anmeld indbruddet.
Overtrædelser, der kræver politiets umiddelbare indgriben, såsom indbrud i beboelse, røveri eller overfald skal anmeldes til dit lokale politi, enten ved at ringe 114 eller ved personlig henvendelse på en politistation. I meget hastende sager skal du ringe alarm 112.
- Vent med at rydde op
– og undgå så vidt muligt at røre ved noget, før I har aftalt det med politiet. Det giver politiet bedre mulighed for at finde spor til brug for efterforskningen
- Anmeld skaden til forsikringsselskabet hurtigst muligt.
For at få erstatning fra forsikringsselskabet skal du anmelde tyveriet til politiet, inden du anmelder tyveriet til forsikringsselskabet. I de fleste tilfælde er det nemmest at anmelde skaden telefonisk.
- Begræns skaden
Du skal efter evne afværge eller begrænse skader. Det fremgår af lov om forsikringsaftalen § 52. Efter et indbrud i din bolig betyder det, at du har pligt til at begrænse skaden, så risikoen for et nyt indbrud bringes tilbage til den oprindelige risiko. Det betyder, at døre, vinduer eller porte osv. skal dækkes forsvarligt til eller lukkes og låses, hvis de er blevet brudt op.
Din-laasesmed.net har den fordel at Svend også er tømrer. Ved indbrud kan vi foretage reparation, afdækninger osv. uden at forvolde mere skade, end der allerede er begået.
Indbrud kan være en barsk omgang
specielt hvis du møder tyven ansigt til ansigt. Oplever du efter et indbrud søvnbesvær, angst for at være alene og stress, så er det altså ikke dig der er forkert eller sart. Det er altså ikke normalt at forældre opdrager deres børn, til at kunne takle denne type krænkelse. Rigtig mange mennesker lider efter en indbruds oplevelse, og det en god ide’ at søge professionel hjælp ved en psykoterapeut med forstand på den slags.